info@fff-faktning.se

Tävlingsdeltagare

FFF

Sammanfattning

Do I need a license for tournaments?
Yes. You need a license to participate in all tournaments in Sweden.

How do I obtain a license?
1. Create account with the Swedish Fencing Association . 

2. Buy an SvFF license. 

3. Register the fencer in Ophardt . 

YouTube link how to. 

Need help? email: info@fff-faktning.se 

Recommendation . We recommend obtaining a license and registering with the Swedish Fencing Association and Ophardt at least two weeks prior to a competition.

Hitta tävlingar

Du hittar information om tävlingar i menyn kalender på Svenska Fäktförbundets hemsida Fencing.se. Tryck på kalenderlänken, välj Svenska tävlingar, sedan kan man titta på alla tävlingars inbjudningar, anmälningsläget etc. Många tävlingar informeras till ungdomsfäktarna via mejl, samt ibland via Facebook, F.F.F. Stockholm Fäktning (en bra sida att följa för generell FFF-info). Har du fler frågor? Mejla i så fall till tavling@fff-faktning.se Det du behöver för att tävla Förutom korrekt fäktutrustning, inklusive minst två vapen och två sladdar (läs mer om fäktutrustning här) behöver man en tävlingslicens. Tävlingslicens löses på Svenska fäktförbundets hemsida och är giltig i en fäktsäsong (som motsvar skolåret). Lös tävlingslicens här

Anmälning till tävling

Fäktförbundet använder ett system som heter Ophardt, som hanterar alla aspekter på tävlandet. I det ska man, efter det att man köpt sin tävlingslicens enligt ovan, skapa ett konto för att därefter kunna anmäla sig till tävlingar. Dessvärre har användarvänlighet inte varit i fokus för de som gjorde systeme. Se vidare Ophards manual för tävlingsanmälan. Anmälan för värjfäktare Ungdomar och juniorer (damer och herrar) som vill tävla ska mejla till Michelle Donelson Renda på donelsonrenda@gmail.com som sköter anmälningar. En giltig tävlingslicens är dessutom nödvändig. Alla seniorer inom dam- och herrvärja som ska ställa upp på tävlingar – maila till Tor Forsse på forsse.tor@gmail.com som som sköter anmälningen. Ni måste se till att ha giltig tävlingslicens Observera att det finns internationella tävlingar för vilka Fäktförbundet godkänner anmälan samt nationella tävlingar som FFF godkänner anmälan för. Observera också att sista datum för anmälan till FFF vanligtvis är två dagar före det i inbjudan angivna datumet. Detta för vår administration. Efter det datumet stängs möjligheten att anmäla. Anmälan till internationella tävlingar måste vanligtvis ske en månad i förväg.

Få tävlingsanmälan godkänd av FFF

Läs på inbjudan, som finns under kalenderlänken på fencing.se, och ta reda på vilket system tävlingsarrangören har för betalning av startavgiften. Detta skiljer sig åt från tävling till tävling och ibland är det möjligt att betala kontant eller med Swish på tävlingsplatsen, egen inbetalning av startavgiften på arrangerande klubbs konto, eller klubbvis inbetalning, dvs arrangerande föreningen vill att det är FFF som betalar allas avgifter. Är det klubbvis inbetalning skall startavgiften direkt i samband med anmälan sättas in på FFF:s tävlingskonto: Swedbank 8327-9,934 797 432-2. Observera att detta inte är vårt vanliga bankgiro. Inbetalning på fel konto försvårar för dem som ideellt jobbar med att alla ska få möjlighet att ställa upp i tävlingar. Tänk också på att olika banker kan ha olika sätt att hantera överföringar till bankkonton. Om du har problem, ta kontakt med din bank.

Tänka på avgifter för domare

FFF strävar efter att kunna finansiera domare på de ungdomstävlingar vi prioriterar och skickar domare till. I princip kostar fem starter klubben en domardag, alternativt 2000 kr. Många ställer upp ideellt och dömer, men i de fall vi inte lyckas få domare, eller inte har råd, så kommer domaravgiften att debiteras fäktarna. Vi måste för att kunna täcka delar av klubbens kostnader ta ut en domaravgift för tävlande seniorer och veteraner. Nivån kommer hamna på ca 150 kr per tävlingsdag. Denna avgift faktureras i efterhand. Uppförande på tävling Som FFF:are är det viktig att uppföra sig artigt och sportsligt i alla situationer. Läs mer om hur man uppför sig under fliken Trevligt på tävling.

Translate »