info@fff-faktning.se

Om

Föreningen för Fäktkonstens Främjande

grundades i Stockholm 1901 och är Sveriges äldsta fäktklubb. Idag har föreningen ca 350 medlemmar och är en av Sveriges största och mest framgångsrika klubbar genom tiderna. Vår storhet är också vår styrka, den ger oss möjlighet att både utveckla framgångsrika tävlingsfäktare och att ha en bred och uppskattad motionärsverksamhet för alla åldrar, med aktiva medlemmar mellan 9 och 85 år. Vårt huvudsakliga vapen är värja men vi har även grupper som fäktar sabel och florett.

Idag

satsar vi hårt på vår ungdomsverksamhet med mål att utveckla såväl tävlingsfäktare som medlemmar med ett livslångt intresse för fäktning och idrott. Vår målsättning i ungdomsverksamheten är långsiktig, med bas i noggrann teknisk skolning ska ungdomarna ha roligt och utvecklas efter sina egna förmågor. Föreningen har för närvarande tre anställda tränare. Fäktmästare är den franskutbildade Thierry Trottein. Till sin hjälp har han två anställda fäkttränare, Grigori Beskin och Natalia Beskin samt ett antal hjälptränare.

Förutom träning erbjuder klubben

populär eventfäktning av olika slag. Vi arrangerar t ex möhippor och svensexor, företagsfäktning och barnkalas, där vi ställer vår lokal, utrustning och en fäktmästare till deltagarnas förfogande. 2011 flyttade FFF till en egen lokal centralt belägen på Döbelnsgatan 60 i Stockholm. Totalt 580 kvadratmeter helt anpassat för fäktning, med omklädningsrum, lektionssal och en stor fäktsal som rymmer 12 pister.

Translate »